article banner
Datu aizsardzība

Kas notiek ar WhatsApp?

2021. gada janvārī, WhatsApp paziņoja, ka veiks izmaiņas aplikācijas datu politikā. Izmaiņas ietver to, ka lietotājiem ir iespēja piekrist datu politikai, kas nosaka, ka lietotāja dati kļūs pieejami vietnei Facebook, WhatsApp īpašniekam un jebkuriem citiem Facebook grupas izvēlētajām uzņēmumiem, lai grupas ietvaros saņemtu dažādus pakalpojumus un abalstu. Ja šāda piekrišana netiek sniegta, tad nav iespējams lietot WhatsApp aplikāciju.

WhatsApp aplikācijā arī vairs nav atrodama viņu atpazīstamā frāze “Privātums ir mūsu DNS”. No WhatsApp atjaunotajiem noteikumiem un nosacījumiem, tiek veikts spekulācijas, ka Facebook ir gatavs pārņemt pilnīgi visu WhatsApp pārņemšanu. Ņemot vērā līdzšinējo Facebook datu pārvaldības praksi, nevienam nevajadzētu būt pārsteigtam par iespējamajiem scenārijiem.

Nākot klajā ar šāda veida datu apstrādes politikas izmaiņām, provecēja uz to, ka lietotāji pameta WhatsApp un testēja citas tirgū esošās ziņojumapmaiņas lietotnes. Lielu interesi ieguva Īlona Maska (Elon Musk) ieteiktas ziņuapmaiņas pakalpojums Signal.

Vai arī jūs vēlaties mainīt savu ziņojumapmaiņas pakalpojuma sniedzēju? Šeit ir galvenie padomi, kas jāņem vērā:

  1. End-to-End šifrēšana ziņapmaiņas pakalpojumā tagad ir standarts.
  2. Mūsdienīgas digitālās funkcijas ir ziņu pazušana; vienreiz skatāmi multivides ziņojumi; šifrēti profile; inkognito tastatūras slēdzis Android ierīcēm, lai atturētu Gboard no rakstīšanas vēstures atpakaļ uz Google; dublējumkopijas, kas pēc noklusējuma nenodrošina nešifrētu krātuvi Google disks vai Apple iCloud.
  3. Ja programmatūras kods ir publiski pieejams, vēl labāk. Publisks pirmkods nodrošina drošāku lietojumprogrammu.
  4. Lietotnei ir caurspīdīga datu pārvaldības politika un nav uzstādīti kategoriski noteikumi - piekrist, ka ar nodotajiem datiem var rīkoties kā lietotnes uzturētāji uzskata par vajadzīgu vai nelietot aplikāciju nemaz.
  5. Par lietotni ir labas atsauksmes tehnoloģiju žurnālos un blogos.